Motivation skaber præstation

By ANETTE TIMM

Ingen ledere er i tvivl om at top motiverede og engagerede medarbejdere er et uvurderligt aktiv og en stærk konkurrencefordel for en organisation. En af lederens fornemste opgaver er derfor at skabe “high performance teams”.

I det nuværende arbejdsmarked er kampen om talenterne hård og en typisk faldgruppe er, at rekruttere med for stort fokus udelukkende på faglighed og negligere synergien til det team, den nye medarbejder skal indgå i. Udfordringen er ligeledes langt fra slut, når den nye topmotiverede medarbejder er på plads – der forestår en stor ledelsesmæssig opgave i forhold til at inspirere, udvikle og fastholde medarbejderens engagement – en opgave, som ofte bliver undervurderet, måske fordi lederen selv har et stort arbejdsmæssigt pres og fokus er på at levere rapporter, analyser eller lignende højere op i systemet.

Herunder følger nogle simple råd til, hvordan du skaber og fastholder high performance – og så er det måske alligevel langt fra så simpelt, eller?

Engager og udfordrer dine medarbejdere Hvis en medarbejder ikke udfordres er der fare for at arbejdsdagen bliver rutinepræget (og kedelig). Det kan på sigt føre til manglende motivation og faldende performance.

Hjælp medarbejderne med at udvikle sig Højt præsterende medarbejdere er ambitiøse og ønsker udfordringer, mål samt en mulighed for at gøre personlig karriere. Husk løbende opfølgning og konstruktiv kritik.

Giv ansvar En medarbejder, som har de nødvendige kompetencer og drive til at lykkes, skal belønnes med tillid. Micro-management er en stor kilde til demotivation.

Inspirer og led Dygtige og selvkørende medarbejdere har behov for god ledelse. En faldgruppe er, at negligere disse medarbejdere til fordel for andre opgaver.

Involver At blive involveret i vigtige beslutninger og viden vil være en stærk motivator for din medarbejder. Og som leder kan du få kvalificeret hjælp til at træffe de rette beslutninger ved at involvere nøglemedarbejdere.

Motivation og performance går hånd i hånd.

 

Del

Udgivet i Nyheder.